Fakültemiz Bünyesinde “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü” Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 07.04.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi kararıyla Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Anabilim Dalı kurulmuştur.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Anabilim Dalı, Türkiye'den ve diğer dünya uluslarından öğrencilere lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Fakültenin faaliyet gösterdiği Biga ilçesi sahip olduğu zengin tarih ve sosyokültürel mirasıyla Çanakkale ilinin önemli bir kentidir. Biga ilçesi tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen tedarik merkezlerinden birisi olup; ayrıca zengin ve canlı bir mutfak kültürüne sahiptir.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin KANTEN, “Biga ve yöresi zengin tedarik kaynaklarına ve Balkan, Kafkasya, Ege ve Anadolu kültürlerine dayanan güçlü bir gastronomi birikimine sahiptir. Biga Yöresine özgü Biga Köftesi, Biga Peyniri, Biga Yoğurdu & Ayranı, Biga Cevizli Lokumu, Biga Peynir Tatlısı, Biga Peynir Helvası, Biga Pirinci, Biga Domatesi, Biga Balı, Biga Biberi ve Biga Eti marka değerlerine sahiptir. Biga ve Yöresinin et, balıkçılık, süt ve tarım diyarı olarak anılması; başta İstanbul olmak üzere birçok şehrimizde ve ünlü destinasyonlarda tüketilen etlerin Biga Yöresinden olması yeni açılan bölümümüzü bölgedeki benzer bölümlerden ayırmaktadır. Yeni kurulan bölümümüzün bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.