Fakültemiz 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 28 Haziran 2022 Salı günü saat 15:00’da Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin KANTEN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin KANTEN, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin GÜLTEKİN, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yener PAZARCIK, Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ünzüle KURT, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan SARIDOĞAN, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt KILIÇ, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serdar KURT, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Melih AKYIL ile öğretim üyeleri, sektör temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Tanıtım Filmi gösterimi ardından Fakülte birincimiz Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencisi Gülfer TURAN’ın, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Selahattin KANTEN’in ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR’un konuşmaları ile devam etti.

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Selahattin KANTEN konuşmalarında;

“Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın BTSO Başkanım, Sayın BTSO Meclis Başkanım, Sayın Rektör Yardımcım, değerli öğretim elemanları, Türkiye’mizin geleceği kıymetli mezunlarımız ve değerli aileler...

Fakültemizin VI. Dönem mezuniyet törenine hoş geldiniz, sizleri aramızda görmekten büyük memnuniyet duymaktayız. Bugün VI. Dönem mezunlarımızı vermeniz haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu yıl itibariyle Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümümüzün mezunları arasına 67 kişi daha katılmış oluyor. Fakültemizin diğer bir güzide bölümü olan Finans ve Bankacılık bölümümüzden ise bu dönem 54 öğrencimiz mezun oluyor. Böylelikle, Fakültemizden mezun olan toplam öğrenci sayısı bugün itibarıyla 579 kişiye ulaşıyor. Hali hazırda, Fakültemizde aktif olarak, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünde 473; Finans ve Bankacılık bölümünde ise 346 olmak üzere toplamda 819 öğrencimiz öğrenimine devam etmektedir. Lisans programlarımız dışında, Lisansüstü Eğitim Enstitümüz bünyesindeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalımız ile Finans ve Bankacılık Ana Bilim Dalımıza ait yüksek lisans tezli ve uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarımızda toplam 277 öğrencimiz öğrenimini sürdürmektedir.

Türk Milletinin geleceği, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı sevgili gençler, değerli mezunlarımız. Bugün itibarıyla kariyer inşasında diğer bir evreye geçiyorsunuz. Mezun olduğunuz alana ilişkin temel bilgileri edindiğiniz ve çalışma hayatına yönelik akademik yeterliliğinizi geliştirdiğiniz 4 yıllık öğrenim sürecini başarıyla tamamladınız. Bugünden sonra hayırlısıyla çalışma yaşamının içinde farklı roller edinerek hem yetkinlik düzeyinizi hem kişilik gelişiminizi sürdüreceksiniz. Her birinizin çalışma yaşamınızda başarılı olacağına gönülden inanıyoruz.

Değerli mezunlar, sevgili arkadaşlarım; Fakültemizde geçirmiş olduğunuz öğrenim süresi boyunca sizlerin akademik yeterliğini artırmaya yönelik çabalarımız dışında; Türk Kültürünün önemli değerlerini kariyer yaşamınızdaki tutum ve davranışlarınıza yansıması adına; sorumluluk, çalışkanlık, adalet, milli şuur, ahlak, erdem, aile gibi günümüzde içi boşaltılmaya çalışılan kavramlara sıklıkla atıfta bulunduk; davranışlarımızla sizlere rol modeli olmaya gayret ettik. Sizlerden beklentimiz ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk, öğün, çalış, güven” direktifinde belirttiği gibi; çalışma yaşamınızda, bireysel ve toplumsal amaçlar çerçevesinde çok çalışmanız ve tabi ki özsaygısı ve özgüveni yüksek bireyler olarak hem kendinize hem de ülkenize inanmanızdır. Bununla beraber, çalışma yaşamında üstleneceğiniz iş rollerinde samimi bir çaba ve üstün performans göstermenizi bekliyoruz. Diğer yandan, milli meselelere ve Türk Devletinin her alanda süregelen haklı mücadelesine kayıtsız kalmayın. Ekmek yediğiniz işinizi, kurduğunuz ya da bağlı olduğunuz yuvanızı/ailenizi, Vatanınızı, Milletinizi, Devletinizi ve Bayrağınızı aşkla sevin. Çünkü bunların hepsi bizler için çok mukaddestir. Sevda, sevgi, bağlılık, emek, sadakat, vefa…. Bunlar önemlidir, yürek ister, fedakârlık, samimiyet, inanç ve adanmışlık ister. Yaşamınız süresince erdemli, ilkeli ve tabi ki hep tutarlı olun. Türk Milletinin ebedi önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hürriyet ve Bağımsızlık, benim karakterimdir” sözünü rehber edinin. Gerek özel yaşamınızda gerek iş hayatında Aklın ve bilimin öğretilerinden ayrılmayın.

Kıymetli arkadaşlarım, sevgili gençler, sizlere gelecek yaşamınızda canı gönülden başarılar diliyorum. Bizler, sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Her birinizin gözlerinden öperek, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yolunuz açık olsun..” ifadelerine yer verdi.

Dereceye giren öğrencileri plaket, başarı belgesi ve diplomalarının verilmesinin ardından Fakülte birincimiz Gülfer TURAN’ın mezuniyet kütüğüne plaka çakması ve Fakültemize katkı sunan Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN’a, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN adına Meclis Başkanı Melih AKYIL’a, DOĞNAK Taşımacılık A.Ş. adına Başkan Serdinç GÜNDÜZ’e, RDM Mühendislik A.Ş. adına Fatih DEMİR’e, Tarhan Sigortacılık adına Canberk TARHAN’a, Yerleşke Kırtasiye adına Utku ÇETİN’e ve İşletmeci Eda AYDIN’a teşekkür belgeleri takdim edilmesi ile devam etmiştir. Öğrencilerin kep atması ve sonrasında hayırsever Hacı Ayşe DOĞAN adına pilav ikramı ile tören sona ermiştir.