1. Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde yer alan birimlerce ilan edilen “Kariyer Günleri” kapsamında fakültemizde de Finans ve Bankacılık Topluluğu tarafından çeşitli söyleşiler düzenlendi.

16-17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen etkinlikler, fakültemiz öğrenci ve yöneticilerinin de katıldığı açılış töreni ile başladı. Açılış programında Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Pelin Kanten konuşmalarını gerçekleştiler. Ardından ilçemiz kaymakamı sn. Erdinç Dolu kaymakamlık mesleğini anlatan söyleşilerini gerçekleştirdiler.
Fakültemizde gerçekleşen etkinlikler, Bankacı ve Dijital Pazarlama Uzmanı Nurkan Aydoğan’ın “Bankacılık Sektöründe İstihdam Fırsatları” başlıklı söyleşisi ile başladı. Aydoğan öğrencilerimize bankacılık sınavlarına ilişkin bilgiler verdikten sonra kariyerlerinin geri kalanlarını da planlamaları gerektiğini belirttiler.

Nurkan Aydoğan’ın sunumunun ardından Kariyer Günleri, Canberk Tarhan’ın “Sigortacılık Sektörü Gelecek Vaad Ediyor Mu?” başlıklı söyleşi ile devam etti. Tarhan söyleşide sektörün hem istihdam fırsatları bakımından hem de ülkemiz ekonomisi bakımından büyük bir potansiyel barındırdığını belirttiler.

Etkinliklerin ikinci gününde; ilk oturum “Kariyer Tecrübeleri” başlığıyla öğrencilerimiz ile Denizbank Biga Şube Müdürü Özgür Şahin’i ve Uzak Yol Gemi Kaptanı Selçuk İpsal’ı bir araya getirdi. Uluslararası Ticaret  ve Lojistik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yener Pazarcık ve Finans ve Bankacılık Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ünzüle Kurt’un konuşmaları ile başlayan oturumda her iki konuşmacı da kariyerlerinde ve hayatlarında kazandıkları tecrübelerini katılımcılara aktardılar. 

Bu oturumun ardından Vergi Müfettişi Tuğba Demir Bayram’ın “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Kariyer Fırsatları ve Vergi Müfettişliği” başlıklı söyleşide öğrenci arkadaşlarımızla çevrimiçi olarak buluştular. Etkinliğe öğrencilerin bir kısmı fakültemiz konferans salonunda takip ederken bir kısmı ise çevrimiçi olarak bağlandılar. Söyleşide Tuğba Demir Bayram, öğrencilerimize alanlarında iyi gelişmelerinin yanı sıra Çanakkale ruhunu da kazanmalarını ve hayatları boyunca unutmamaları gerektiğini öğütlediler. 

18 Mayıs 2022 tarihinde de iki oturum gerçekleştirildi. İlk olarak İş ve Meslek Uzmanı, İş Kulübü Lideri Salih Ersoy “ Kamu’da Kariyer Fırsatları” başlıklı söyleşide kamu kariyeri için gerekli adımları açıkladıktan sonra öğrenci arkadaşlarımızın kariyer planlaması yaparken dikkat etmeleri gereken hususları da vurguladılar.

Kariyer Günleri’nin son etkiliğinde SMMM ve Bağımsız Denetçi Bilge Yelkenci öğrenci arkadaşlarımıza Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleğini staj sürecinden Yeminli Mali Müşavirlik aşamasına dek detaylıca anlatıp kariyer tecrübelerinden ve anılarından notlar paylaştılar. Bunun ardından sektörün ihtiyacı olan Bağımsız Denetçilik mesleğiyle öğrenci arkadaşlarımızı tanıştırdılar.

Tüm katılımcılarımıza değerli vakitlerini ayırdıkları için teşekkür ederiz.