KARDEM Tekstil A.Ş. Yetkililerinden Fakültemiz Öğrencilerine Seminer

30 Nisan 2019 Salı günü Didem Yaman Amfisinde, Kardem Tekstil A.Ş. tarafından Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencilerine seminer düzenlenmiştir.

Açılış konuşmasını Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nazan Yelkikalan gerçekleştirdi. Yelkikalan konuşmasında Üniversite-Sanayi işbirliğine ve teknolojik dönüşüm sürecine ayak uyduran, sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücünün yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmacı olarak Kardem Tesktil A.Ş. Depo Yöneticisi Mehmet SEVİNDİK ve Uzman Yardımcısı Alptekin TASA seminere katılarak öğrencilere operasyon süreçleri ve bu süreçlerde kullanılan yazılımlar, insan kaynakları çalışmaları, fabrika teknolojik alt yapısı, çalışma koşulları ve istihdamlarında aranan nitelikler ile öğrencilerimizin staj yapma imkanları hakkında bilgi verdiler.

Konuşmasında Üretim süreçleri ve Lojistik alanında teknolojinin önemine vurgu yapan Sevindik, öğrencilerin bu süreçlere dahil olabilmek için bilgi ile donatılmalarının önemini vurgulayarak Üniversitede teorik olarak bilgi ile donatılan öğrencilerin bu bilgilerini staj uygulamaları ile tecrübeye dönüştürmelerinin başarılı bir kariyer için gerekli olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Sevindik, öğrencilerin staj başvurularının önemle değerlendirileceğini ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencilerine staj yapma imkanında öncelik sağlanacağı sözünü verdi.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda Üniversite – Sanayi işbirliği bağlamında üniversitemize yaptıkları değerli katkılar için konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmiştir.