YARIŞMA: ’Startup Weekend Güney Marmara’’ Ödüllü Girişimcilik Organizasyonu

.

Güney  Marmara  Kalkınma  Ajansı  (GMKA)  tarafından  TR22  Güney  Marmara Bölgesinde girişimciliğe duyulan ilginin ve girişimcilik kapasitesinin arttırılması, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesi ve girişimcilik farkındalığı yaratmak amacıyla, bölge üniversiteleri öğrencilerinin katılımıyla 4-5-6 Mayıs  2018  tarihlerinde  Burhaniye  Uygulamalı  Bilimler  Yüksekokulu  Uygulama  Oteli’nde ‘’Startup Weekend Güney Marmara’’ ödüllü girişimcilik organizasyonu düzenlenecektir.

Etkinliğe iş fikrine sahip 18 yaşını doldurmuş öğrenciler, bireysel veya en az 3 kişilik en fazla 5 kişilik gruplardan oluşan ekipler olarak başvuru yapabilmektedir.

Startup Weekend Bilgi Notu

Tarih: 04.05.2018 – 06.05.2018

Yer: BUBYO Uygulama Oteli Burhaniye/Balıkesir

Katılımcı sayısı: Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinden oluşan toplam 60 kişi.

Mentor sayısı: 6 mentor. (Bölge üniversitelerimizden toplamda 3 mentor görev alacaktır.)

Jüri üyesi sayısı: 5 jüri üyesi. (Bölge üniversitelerimizden toplamda 3 jüri üyesi görev alacaktır.)

Organizasyonun amacı: Bölgede girişimciliğe duyulan ilgiyi ve girişimcilik potansiyelini artırmak, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesi ve girişimcilik farkındalığı yaratmak amacıyla startup weekend organizasyonu düzenlenecektir.

Startup weekend organizasyonu küresel ölçekte düzenlenmekte olan girişimcilik yarışması formatıdır. Bu organizasyonda girişim fikirleri, kurulan ekipler tarafından mentorların katkısıyla geliştirilmekte ve ekipler tarafından son gün sunularak jüri üyeleri tarafından değerlendirilmekte, dereceye girenler ödüllendirilmektedir.

Etkinlik başvuruları açılacak olan www.gmka.gov.tr/startup adresinden alınacaktır.

Katılımcı olarak belirlenen 60 öğrencinin ve talepleri halinde mentorların 4 Mayıs ve 5 Mayıs tarihli konaklamaları, jüri üyelerinin 5 Mayıs tarihli konaklamaları ile tüm katılımcıların 3 öğün yemekleri ve 4 Mayıs ve 6 Mayıs tarihlerindeki servisler ile organizasyonun düzenleneceği yere gidiş-dönüş ulaşımları Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacaktır.

Startup Weekend Güney Marmara – Program

4Mayıs Cuma

18:00 Kapılar açılır, networking zamanı 19:00 Stage-Co etkinliği açar

19:05 Güney Marmara Kalkınma Ajansı konuşması 19:30 Isınma: Half Baked

21:00 İş fikri olanların sunumları ve oylama 21:15 Ekip oluşturulması ve fikir paylaşımı

22:00 Lean Startup / Yalın Girişim Eğitimi (Patrick Bosteels) 22:30 Çalışmaya başla!

5 Mayıs Cumartesi

09:00 Kahvaltı

09:30 Çalışmaya başla!

12:30 Öğle yemeği

13:00 Mentorlar için eğitim, ekipler çalışmaya devam ederler

14:00 Mentorlar ekipler ile buluşup, projelerine yardımcı olmaya başlar. (Bütün ekiplere mentor desteği almaları tavsiye edilir.)

19:15 Akşam yemeği

23:00 Gün sonu (Dileyenler istedikleri kadar çalışmaya devam edebilirler.)

6 Mayıs Pazar

09:00 Kahvaltı

10:00 Mentorlarla veya ekip halinde çalışmaya devam.

11:00 Sunum hazırlıkları için Patrick Bosteels ile görüşmeler başlar 12:30 Öğle yemeği

13:00 Sunum hazırlıkları için Patrick Bosteels ile çalışma 16:00 Jüri sunumları başlar

17:30 Ödül töreni ve kapanış

18:00 Akşam yemeği