2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri 22 Şubat-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt Yenileme Takvimi   Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri  22.02.2021  26.02.2021
Ders Kayıtları  22.02.2021   05.03.2021
Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları  01.03.2021  05.03.2021

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

Yüzde On'luk Dilime Giren Öğrencilerin Ders Kayıt İşlemleri

1. Harç ücretinizi banka sisteminde görünen miktar kadar (tam İ.Ö. harcı) ödeyiniz.
  2. ÜBYS'den ders seçim işleminizi yaparak kayıt ediniz.
  3. Kayıt yenileme işlemlerinden sonra fazla ödediğiniz harç miktarı tarafınıza iade edilecektir.
  4. Kayıt yenileme haftasından sonraki hafta Fakültemiz öğrenci işleri bürosu ile iletişime geçiniz.

Öğrenci İşleri Bürosu İletişim Bilgileri

Mazeret Kayıtları

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS-LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

Kayıt yenileme

MADDE: 6-)

...

(5) Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur. Öğrenciler kayıt yenileme işlemini şahsen veya noter tasdikli yetki belgesi verdikleri vekilleri aracılığı ile yaparlar.

(6) Mazereti nedeniyle kayıt yenileme haftasında kaydını yenileyemeyen öğrenciler, kayıt yenileme haftasını takip eden ilk hafta içinde bulundukları Bölüm/Programa mazeret kayıt yenileme talebinde bulunabilirler.

Mazeretleri ilgili Yönetim Kurulunda kabul edilen öğrenci bu kararın alındığı tarihten itibaren en geç bir hafta içinde kaydını yeniler. Bu süre zarfında kayıt yenilemeyen/yenileyemeyen öğrenci tekrar mazeret kayıt yenileme talebinde bulunamaz.

Mazeret kaydı yaptıran öğrencinin derslere devam/devamsızlık durumu derslerin başlama tarihi esas alınarak hesaplanır.

(7) İlgili Yönetim kurulunca kabul edilmiş bir mazereti olmadan veya 32. maddede yer alan mazeretlerden biri nedeniyle kaydını yenilemeyen öğrencinin o yarıyılı/yarıyılları azami öğrenim süresi içinde sayılır.

Mazeret Kaydı Talep Dilekçesi

Ekler