YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI'NI ZİYARET ETTİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
BİGA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ULUSLARARASI TİCARET , LOJİSTİK VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE  TİCARET BORSASI'NI ZİYARET ETTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri 26 Kasım 2015 Perşembe günü Doç.Dr.Dilek DÖNMEZ POLAT'ın yürüttüğü ''Dış Ticarette Lojistik'' dersi kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
             Öğrencileri Ticaret Borsasında verilen öğle yemeğinde ağırlayan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya ÜZEN öğrencilerin odayı ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Çanakkale'nin dış ticaret potansiyeline sahip bir il olduğunu, katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerektiğini , günümüzde firmaların istihdam etmek ve ihracat yapmak gibi iki önemli konuya eğilmesi gerektiğini belirtti. Borsa Genel Sekreteri Sevcan ELVER'in de hazır bulunduğu toplantının ilerleyen bölümlerinde güncel ekonomik gelişmelere ve bu gelişmelerin firmalara olan etkilerine değinen Borsa Başkanı Kaya ÜZEN, artık firmaların iş yapma usüllerinin değiştiğini, hız, esneklik ve kontrol gibi kavramların daha önemli hale geldiğini kendi deneyimlerinden de yola çıkarak anlattı. ÜZEN aynı zamanda üniversite ve Ticaret Borsası arasında işbirliğine dayalı projeler gerçekleştirilmesi gerektiğini ve işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade etti.
            Yaklaşık 2 saat interaktif ve oldukça samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ve öğrencilerin Borsa Başkanı ÜZEN'e merak ettikleri soruları sorma fırsatını buldukları toplantı öğrenciler ile çekilen hatıra fotoğrafı ve ÜZEN'e ÇOMÜ Çan Meslek Yüksekokulu Seramik Atölyesinde üretilen el emeği Osmanlı şekerliğinin hediye edilmesi ile son buldu.

78-ysds-r1.jpg
78-ysds-r2.jpg78-ysds-r3.jpg