Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer, Fakültemiz İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ERDEM, 20 Şubat 2019 tarihinde inşaatı tamamlanmak üzere olan Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Bünyamin BACAK, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yener PAZARCIK ve Dr. Öğr. Üyesi Ünzüle KURT, Biga İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt KILIÇ ve yüklenici firma yetkilileri rektör ACER’e eşlik etti.

Prof. Dr. Yücel ACER binanın durumu hakkında firma yetkililerinden bilgi alarak bahar yarıyılı içerisinde teslim edilmesini istedi.

16 Nisan 2018 Pazartesi günü temel atma töreni yapılan Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi binası 6273 m2 alana inşa edilmiştir. 3 kattan oluşan Fakülte binasında 1 kantin, 1 Bilgisayar laboratuvarı, 21 adet derslik, 34 idari ve akademik büro bulunmaktadır.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi 3 Temmuz 2011 tarihinde Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak kurulmuştur. Fakülte olma talebi 6 Aralık 2017 tarihinde kabul edilmiştir. Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Bankacılık ve Finans bölümleri olmak üzere iki aktif bölüm bulunmaktadır. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde 562 öğrenci, Bankacılık ve Finans Bölümü’nde 158 öğrenci olmak üzere fakültede toplam 720 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Ayrıca Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Bankacılık ve Finans anabilim dallarında yüksek lisans programları mevcuttur.

2 Doç. Dr. 3 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Arş. Gör ve 3 Öğr. Gör. Akademik kadrosuna sahip olan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ilk öğrencilerini 2013 yılında alarak eğitim ve öğretime başlamış, ilk mezunlarını 2016-2017 döneminde vermiştir.

Bankacılık ve Finans Bölümü, 1 Doç. Dr., 3 Dr. Öğr. Üyesi. ve 1 Arş. Gör. Akademik kadrosu ile 60 öğrenci alarak ilk eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2017-2018 eğitim öğretim döneminde başlamıştır.

Eğitim verilen alanlarla ilgili olarak orta ve uzun vadede ülkemizin bilimsel ve eğitsel gelişimine katkıda bulunacak çalışmaları gerçekleştirmek, alanıyla ilgili ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalara öncülük etmeyi vizyon edinen Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi, modern binasının tamamlanması ile bu vizyona ulaşma yolunda bir adım daha atmış olacaktır.