Fakültemizde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Yapıldı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik Oryantasyon programı 15 Ekim 2019 Salı günü Didem Yaman Amfisi’nde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN; “Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin kuruluşu, 2011 yılında Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak kurulması ile başlamıştır. 2017 yılında ise yüksekokulumuz Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi adını almıştır. Bugün itibariyle Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Bankacılık ve Finans olmak üzere iki aktif bölümümüz bulunmakta ve her iki bölümümüzde birinci ve ikinci öğretimde toplamda 806 öğrencimiz halihazırda öğrenim görmektedir. Sizler çok değerli ebeveynleriniz tarafından 4 yıl için bizlere emnet edildiniz. Bu dört yıl zarfında maddi ve manevi olarak elimizden geldiğince her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Hepinize tekrardan hoşgeldiniz diyerek, sevgi ve saygıyla kucaklıyorum” dedi.

Sunuculuğunu Arş. Gör. Esra DEMİREL’in yaptığı programda Bankacılık ve Finans Bölümü adına Dr. Öğr. Üyesi Rukiye SÖNMEZ ilk sunumu yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Rukiye SÖNMEZ konuşmasında; Bankacılık ve Finans Bölümü’nün misyonu, ders planı, mezuniyet şartları ve mezunların çalışma alanları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Daha sonra Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü adına söz alan Öğr. Gör. Muhammet Karanfil; bölüm hakkında öğrencilerimize sunum yaptı.

Program öğrencilerin fakültemiz ile ilgili dilek ve görüşleri alınarak son buldu.

Aramıza yeni katılan öğrencilere hoşgeldiniz diyerek; üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz.