Fakültemiz 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Fakültemiz 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni 19 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 14:00’da Biga Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Biga İlçe Emniyet Müdürü Alaeddin Tekin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN, kamu ve özel sektör kuruluş temsilcileri, üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, öğrenci aileleri ile basın mensupları katıldı.

Fakültemizin 3. Dönem mezunlarının uğurlandığı ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Araştırma Görevlisi Esra Demirel’in baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademik personeli ve öğrencilerinin sahnede yerlerini almaları ile başladı, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Fakülte birincisi Esra Özeri mezun öğrencileri temsilen yaptığı konuşmada ‘ bu uzun ve meşakkatli yolda bizlere emeği geçen hocalarımıza ve hep yanımızda olan ailelerimize teşekkür ediyoruz’ dedi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi hakkında genel bilgi vererek ‘ 3. Dönem mezuniyet törenini gerçekleştirdiğimiz bugün 59 öğrencimizi mezun ediyoruz. Mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum ve ailelerine teşekkür ediyorum’ dedi.

Dekanımızdan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasında ‘Sevgili öğrencilerimiz; şunu unutmayın ki; üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatınızda kendinizi geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur. Öncelikle bizim açımızdan en önemli konulardan bir tanesi eğitimdir. İkinci önemli konu ise öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz bizlere emanettir, bizim geleceğimizdir. İşimiz öğrencilerimizi en güzel şekilde eğitebilmektir. Her şeye tahammül ederim ama öğrencileri ihmal eden, dersleri ihmal eden hocalara tahammül edemem. Şu anda da bu emaneti en üst düzeyde ben devralmış oluyorum. Öğrenci odaklı bir yönetim oluşturacağız. Bütün dünya buna doğru gidiyor. Son yıllarda akıllara durgunluk verecek bir hızla değişen, akıllı şehirlerin, akıllı robotların, yapay zekâların gündeme geldiği artık beyinlere hükmedilen dünyada, öncü olan, teknolojiye ve bilgiye sahip olan dünyaya da hâkim olacaktır. Böyle teknolojilere sahip çıkabilecek, çağa uyum sağlayabilecek gençler yetiştirmek en temel görevimiz. Konuşmamın sonunda emeği geçen bütün Bigalı dostlarımıza üniversitemiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok değerli hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, bundan sonra biz sizin desteklerinizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun’ dedi.

Daha sonra sırasıyla dereceye giren öğrencilerimiz sahneye çağırılarak, diplomaları, plaketleri ve hediyeleri verildi. Fakülte birincimize diplomasını rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat, plaketini dekanımız Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, hediyesini Şadan Doğan takdim etti. Fakülte ikincimize diplomasını Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, fakülte üçüncümüze diplomasını Biga Kaymakamı Mustafa Can takdim etti.

Fakülte birincisi Esra Özeri’nin mezuniyet kürsüsüne plaka çakmasıyla devam eden törende, milli sporcu Mehmet İhsan Derme’ye ve Çek Cumhuriyeti’nde kongrede birinci olan Mehmet Berat Yıldız’a rektörümüz tarafından teşekkür belgesi verildi. Mehmet İhsan Derme’nin rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a boks eldiveni hediye etmesiyle salonda eğlenceli anlar yaşandı.

Ardından sırasıyla mezun olan öğrencilerimiz sahneye davet edilerek Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selahattin Kanten tarafından diplomaları takdim edildi.

Tören sahnede toplanan mezunlarımızın ondan geriye sayarak ailelerinin alkışları eşliğinde coşkuyla keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar ve mutluluklar dileriz.