Yeni Koronavirüs Salgını Nedeniyle Kayıt Dondurma

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemine münhasır olmak üzere;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yapılan muhtelif başvurularda söz konusu küresel salgın nedeniyle ikametgahlarına dönen öğrencilerin, bulundukları yerlerde internet erişimi, bilgisayar temini vb. Olanakları sağlamakta zorlandıkları ifade edilerek uzaktan devam edemedikleri dersler nedeniyle mağduriyetlerinin giderilmesine imkan tanınması istenmiştir.

COVID-19 küresel salgınının bahar dönemi eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması yükseköğretim kurumlarındaki ders ekle-sil işlemlerinin sona ermesi, dönem sırasında bazı öğrencilerin uzaktan öğretime devam etme imkanlarının olmadığı da göz önünde bulundurulurak, 31.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Kurul tarafından COVID-19 küresel salgını dolayısıyla:

Yükseköğretim kurumlarında önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde kayıtlı olup öğrenim gören öğrencilerin, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarından talep etmeleri halinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve kayıt dondurulan sürenin azami süreden sayılmamasına,

Karar verilmiştir.

Bu nedenle kayıt dondurma talebinde bulunmak isteyen öğrencilerimiz aşağıda yer alan bağlantı üzerinden başvurularını yapabileceklerdir.