Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik Bölümü'nün Nitelik Kod Kılavuzu'na Eklenmesi Hk.

.

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımları sınavlarında ilan edilen Lisans Mezunları İçin Aranan Nitelikler tablolarında mezuniyet alan kodu 9009 olan Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne yer verildiği, ancak mezuniyet alan kodu 9378 olan Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik bölümüne ise yer verilmemesi nedeniyle, Fakültemiz öğrencilerinin ilgili sınavlara başvuramadıkları, ilgili bölümlerden mezun olan öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenebilmesi amacıyla Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik bölümünün nitelik kodları tablosuna eklenmesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına tanınan haklardan yararlanabilmeleri konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasına ilişkin Fakültemiz tarafından  Üniversitemiz Rektörlüğü aracılığı ile ilgili kurumlara yazı yazılmıştır.

İlgi yazıya Devlet Personel Başkanlığı tarafından 25.03.2019 tarihinde verilen cevap aşağıdaki gibidir.

“……Bu itibarla, Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik programının Nitelik Kod Kılavuzu'na hangi nitelik kodu altında dahil edilmesinin uygun olacağı hususunda yazı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından görüş talep edilmiş olup, ilgili Başkanlıktan gelecek görüş doğrultusunda Nitelik Kod Kılavuzu'nda gerekli düzenleme yapılabilecektir.

Bununla birlikte, Nitelik Kod Kılavuzu fakülte bazında değil alan/program/bölüm bazında düzenlendiğinden ve tüm iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının kullanabileceği genel bir kod bulunmadığından; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen programlardan mezun olanların iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları gibi başvuruda bulunabilmesine yönelik ilgi (a) YÖK kararının merkezi yerleştirme sürecinde uygulanabilirliği bulunmamaktadır.”

Konu ile ilgili yazılara ulaşmak için tıklayınız.

İlgili bölüm öğrencilerimiz ile mezun öğrencilerimize duyurulur.