2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Hakkında

FAKÜLTEMİZE 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAZ OKULU KAPSAMINDA KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

1- 2020-2021 Eğitim-Öğretim Güz Yılı Güz ve Bahar Dönemlerini kapsayan "Yaz Okulu" uygulamasının "Uzaktan Öğretim" yöntemiyle sadece kendi öğrencilerimiz için ve 4+1 (dört hafta ders +1 hafta sınav) olacak şekilde açılacaktır.

2- Yaz okulunda verilecek her bir dersin; her gün, ders saati kadar ve 1 gün ara sınav olmak üzere sürekli olarak (14 haftaya karşılık gelecek şekilde) yapılacaktır.

3- Yaz Okulu başvurularının alınması, ücretlerinin yatırılması, derslerin işlenmesi ve sınavların yapılması programı aşağıda şekilde olup, tamamen uzaktan yapılacaktır.

4- Yaz Okulu ücretleri için Yüksek Öğretim Kurulu'nun açıklayacağı miktarların uygulanacaktır.

5- Yaz Okulu Yönetmeliğimizin ilgili maddesi uyarınca en az 8 öğrencinin kayıtlanması ile Yaz Okulunun açılabileceği hükmü Covid-19 salgın nedeniyle bu eğitim-öğretim yılı için öğrenci sayısına bakılmaksızın açılacaktır.

6- 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Yaz okulunda öğrencilerin kayıtlı olduğu birimin izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla yaz dönemine yer veren diğer Üniversitelerden veya Üniversitemiz içindeki birimlerden ders alınabilecektir.

7- Covid-19 salgını nedeniyle kayıt donduran öğrenciler Yaz Okuluna başvuruda bulunamazlar.

8- Başvurular, ilgili birimlere aşağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılır.

TÜM FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR İÇİN YAZ OKULU TAKVİMİ

26-28 Temmuz 2021

Geçici Kayıtlar

29-30 Temmuz 2021

Kesin Kayıtlar

02 Ağustos 2021

Derslerin Başlaması

27 Ağustos 2021

Derslerin Sonu

31 Ağustos -03 Eylül 2021

Yaz Okulu Sonu Sınavları

10 Eylül 2021

Yaz Okulu Notlarının İnternet Üzerinden Girilmesi İçin Son Tarih

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI ÖNGÖRÜLEN DERSLER

Bölüm

Yaz Okulunda Açılması Öngörülen Dersin Adı

Kredisi

AKTS

Dersi Yürütecek Öğretim Elemanı

Finans ve Bankacılık (Bankacılık ve Finans)

İktisada Giriş I

İktisada Giriş II

Mikro Ekonomi I

Mikro Ekonomi II

Para Banka I

Para Banka II

İşletme Bilimine Giriş I

İşletme Bilimine Giriş II

Girişimcilik

Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Planı ve Ders İçerikleri için Tıklayınız

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Planı ve Ders İçerikleri için Tıklayınız

Adım Adım Yaz Okulu Ders Seçme İşlemleri

1) Yaz okulunda öğrenim görmek isteyen öğrenciler, https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrandaki sekmelerde yaz okulunda açılan derslerin listesi gelecektir. Seçilmesi istenen dersler, seçilip ön kayıt yapılacaktır.

2) Öğrenciler, ders seçimi yaptıkça ödenmesi gereken ücret miktarı toplamı artacaktır.

Dikkat:

Üniversitemiz Yaz okulu yönetmeliğine göre 2013 ve öncesi kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir. ÇOMÜ Rektörlük Oluruna göre ise 2014 ve sonrası kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci 18 AKTS'yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.

3) Öğrenciler, öğrenim gördükleri program dışından ders seçebilirler. Ancak sorumlu oldukları dersler ile yaz okulunda alacakları derslerin kredi, AKTS ve ders içeriği uygun olmasına dikkat etmelidirler.

4) Öğrenciler, ön kayıt işlemini tamamlar.

5) Oluşan yaz okulu ücreti, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile kurumsal tahsilat işlemlerinden ödenecektir.

6) Yaz okulu ödemesi yapıldıktan sonra otomatik olarak öğrenci bilgi sistemine yansıyacaktır. Öğrenci yeniden https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçimi ekranına girip kesin kaydını tamamlayabilecektir.