2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

.

2019-2020 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Ders kaydı yapan öğrencilerin danışmanlarından gelen übys mesajlarını okumak için sistem içindeki mail kutularını (sağ üst köşedeki menü içerisinde) sıklıkla kontrol etmeleri gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

 

Kayıt Yenileme Takvimi   Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi 

Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri 

İnternet Üzerinden Ders Kayıtları

BU TARİHLER DIŞINDA HARÇ ÜCRETİ YATIRMAYINIZ!!

2019-2020 Öğretim Yılı Katkı Payı

ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

YABANCI ÖĞRENCİLERİN HARÇ ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 09 Eylül 2019  13 Eylül 2019

Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

(Kayıt Onay Raporlarının İmzalanarak Danışmana Teslim Edilmesi)

AKADEMİK DANIŞMAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

16 Eylül 2019  20 Eylül 2019

Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları haftasında ( 16-20 Şubat 2019 ) ders kayıtlarınızın kontrolü ve danışman onayı için danışmanınız ile mutlaka görüşünüz.

  • Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile yatırılacaktır. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Kampüs Bilgi Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.
  • 2019-2020 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

 

ÖNEMLİ HATIRLATMA

07.07.2018  tarih ve 30471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır.

Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır." 

2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'nı görmek için tıklayınız...

2015-2016 Öğretim Yılı ve sonrasında kaydolan Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz 2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 3.Maddesi uyarınca harç miktarlarının 3 katını yatıracaklardır.

  • Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir.)

    Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir.

    Ekranda zorunlu dersler ve seçmeli dersler ayrı sekmelerde yer almaktadır. Almanız gereken dersleri seçip "Danışman Onayına Gönder" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Kampüs Bilgi Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) giriş parolasını unutan öğrenciler, yeni parolalarını

     https://hesap.comu.edu.tr/student/forgotten/form 

    bağlantısında yer alan formu doldurarak temin edebilirler.

    Parola ile ilgili öneri ve sorularınız için bidb@comu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

  • Bölüm adı değişikliği ve öğretim planı değişikliği nedeniyle eşleştirilmiş derslere kayıt yaptırması gereken öğrencilerin dikkatine!

    Kayıt yenileme haftasında ( 09-13 Eylül 2019 ) ders kaydınızı yaptırınız. Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları haftasında ( 16-20 Eylül 2019 ) ders kayıtlarınızın kontrolü ve danışman onayı için danışmanınız ile görüşünüz.

    Almanız gereken eşleştirilmiş dersler için öğrenci işleri bürosundan bilgi alınız.


     
  • Lisansüstü öğrencileri, kayıt yenileme işlemleri için ilgili enstitülerin web sayfalarından bilgi alabilirler.